Изложбата РазЛичен. Опит за съвършенство на Христо Генев  гостува в

...
Изложбата РазЛичен. Опит за съвършенство на Христо Генев  гостува в
Коментари Харесай

Христо Генев гостува със скулптури и фотографии в галерия „Капана“

Изложбата „ РазЛичен. Опит за съвършенство ” на Христо Генев  гостува в изложба „ Капана ” от 23 април до 16 май. Откриването е от 18 ч. Самостоятелната изява пред пловдивска аудитория беше от дълго време планувана, само че все осуетявана от разнообразни пандемични и други трудности.  Експозицията включва 22 пластики от дърво и метал, както и над 40 авторски черно-бели фотографии, инспирирани от скулптурите. Посетителите ще могат да видят и мултимедийно показване на творбите.
Прочетете още
По мотив плана „ РазЛИЧЕН “ и неговия създател русенският художник и сценограф Георги Пасев споделя: „ Очевидно движимост в рисунката, композицията, в преодоляване на пространството, само че и с музиката, която по никакъв начин не му е непозната. Свободен дух, политнал с крилете на своето въображение. В тази галерия асоциацията за полет и свободно придвижване във време-пространството е завладяваща. Движение разказано най-добре в квантовата физика с полета на електроните към атомното ядро. Това бе и първото ми усещане. Всяка една творба материализира с естетическа решителност авторовия взор, конструиращ моментните параметри на това придвижване. Творбите са илюзорно застинали, флуидни, музикални вибрации, тримерен еквивалент на птича ария в полет “.

Христо Генев е ученик на богатата на обичаи Художествена гимназия в Казанлък. През 1987 година приключва Живопис във Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „ Св.св.Кирил и Методий “ – Велико Търново. Има десетки независими и взаимни изложения, взе участие в национални и интернационалните конгреси за изкуство.

Над десетилетие преподава изобразяване и живопис в Националната гимназия за  пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов ” – Казанлък. Между 2001 и 2021 е шеф на Художествена изложба - Казанлък.

Фотография: Художествена галерия-Казанлък
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР